Suomenkielisenä På svenska
Koti
Yritys
Historia
Yhteystiedot
Sijainti
Ess-Crane
Historia

Joulukuussa 1955 palasivat Göran ja hänen isänsä Kurt Molander takaisin kotiin Lappforsiin Ruotsista paikkakunnalta nimeltä Fångsjöbacken, missä Kurt oli asunut ja tehnyt töitä perheensä kanssa. Toiset perheenjäsenet tulivat takaisin tammikuussa 1956. Aluksi Kurt elätti itsensä kuorma-autonkuljettajana Sven Wärnmanin palveluksessa.

Muutama vuosi myöhemmin 1950-luvun loppupuolella Kurt hankki yhdessä Rune
Salinin kanssa Fordson Major-merkkisen traktorikaivinkoneen sekä Hydromaster-kaivinkoneen. Hydromasterilla suoritettu ensimmäinen työ oli vesijohtotyöt Heiden parakkikylään, missä Evijärventien työntekijät asuivat.

John ja Rune jatkoivat kaivinkonetoimintaa 1960-luvulla. Tällöin Kurt osti Forson Majorin, millä hän teki erilaisia töitä kylän maanviljelijöille, kuten kyntämistä, äestämistä ja niittotöitä.

Pian hankittiin tanskalainen lannoitteenlevitin, mikä oli yksi  alueen ensimmäisistä lannoitteenlevittimistä.Lisäksi ojia kaivettiin paljonkin Ähtävän alueella sekä myös Teerijärven seudulla.

Vuonna 1961 hankittiin Lappforsin osuuskaupan välityksellä maitoauton runko Helsingin seudulta. Tämä toimitettiin Ekerille Kolppiin, missä siihen tehtiin maidonkuljetukseen soveltuva korirakenne. Tällä kuljetettiin maitoa Ylä- ja Alalappforsista Ähtävän kirkonkylän meijeriin. Nils Kiisk oli hoitanut
maidonkuljetuksen aikaisemmin.

Reitti oli Lappfors – Kiisk – Långsjö – Kroksjö – Högbacka – vitsjö – Juttus – Ålgbacka – Höfors – Kattilakoski – Hjulfors – Lamabacka – Heide – Lappforsby – finnholm – Bodefolk – Humla – Esse meijeri.

Maidonkuljetuksen rinnalla ajettiin talvisaikaan 1950-luvulta lähtien puuta traktorilla
ja reellä sekä kesäisin Ähtävän joelle , mistä ne uitettiin Pietarsaareen. Polttopuita ajettiin jatkuvasti Ähtävän meijeriin ja Ähtävän seurakunnalle.

Kurt Molander kuoli sairaskohtaukseen perunamaalla 2.10.1964.

Kesällä 1966 hankittiin Kurtin vaimon Maja Molanderin nimissä Ford Custom Cab kuorma-auto. Ekerillä rakennettu kori siirrettiin tähän autoon  Tämä helpotti työntekoa etenkin talvisaikaan. Monia kylmiä talvia olikin jo kestetty.

Tuohon aikaaan oli erittäin vaikeaa saada liikennelupa, koska se oli lailla säädelty elinkeino. Lupaa anottiin useita kertoja ja mutta saatiin kielteinen vastaus.

Eräänä sunnuntai-iltapäivänä vuonna 1966 etsivät Göran Molander ja Erik Timrén käsiinsä kansanedustaja  Grels Teirin ennen hänen lähtöä Helsinkiin keskustellakseen liikenneluvan myöntämiseen liittyvistä ongelmista.

Grels Teirin käytyä liikenneministeriössä lupa saatiin viikon sisällä ja kuljetustoiminta saatiin nopeasti käyntiin, koska kuorma-auto oli jo hankittuna. Lupa voitiin myöntää sillä perusteella, että anomus oli tehty Majan nimissä sillä pojat Sixten ja Göran olivat vielä alaikäisiä.

Uudella kuorma-autolla ajettiin maitoa Ähtävän meijeriin, myöhemmin JMC:lle.
Vuonna 1976 myytiin maidonkuljetus Rolf Sundqvistille.

Syksyllä 1969 aloitettiin Metsäliiton puutavarankuljetukset
kuorma-autoyhdistelmällä. Ruotsista hankittiin käytetty kolmiakselinen Scania
vetoauto ja kaksiakselinen perävaunu. Puutavaraa ajettiin Äänekoskelle, Vaasaan, Pietarsaareen ja muille alueen sahoille.

1970-luvun alussa ostettiin B. Jankensilta kuorma-auto, millä ajettiin tukkeja Stenbäckin sahalle. Tuolloin saatiin myös toinen kuljetuslupa.

Yrityksen ensimmäinen työntekijä oli Dage Nabbvik Lappforsista. Hän on yhä
edelleen yrityksen palveluksessa. Hänen ensimmäinen työtehtävänsä oli
maitohinkkien kerääminen 1960-luvun alussa. Nykyään hän jo vuodesta 1978 lähtien toiminut puutavarakuljettajana.

Vuonna 1976 perustettiin Lind & Molander avoin yhtiö. Per Lindströmiltä ostettiin
sora-auto ja osakkeita Pedersörestä Bilfrakt-yhtiöltä. Muutaman vuoden ajan ajettiin soraa kunnes tämän jälkeen toiminta keskittyi kolmeen puutavara-autoon.

Vuonna 1979 muutettiin yhtiömuoto kommandiittiyhtiöksi ja syksyllä 1990 osakeyhtiöksi.

Yrityksen liiketoimintaa harjoitettiin 1960 ja 1970-luvuilla Molanderin kotitilalla Lappforsin Storbackassa. Vuonna 1976 toiminta muutettiin paikkaan nimeltä
Millastuga. Vuonna 1991 valmistui korjaamo Kolpissa, missä Molanderilla on osuus, ja toiminta siirrettiin sinne.

1980-luvulla kuljetettiin myös rahtia pienessä mittakaavassa mm. talokuljetuksia Prefabille, Modotalolle ja Boros talolle.

Kuljetustoiminnan rinnalla oli myös korjaamotoimintaa ja siihen kuulivat Esse-matic kuormankiristimien, ruostumattomien pakoputkien sekä lavarakenteiden valmistus ja markkinointi.

1980-luvun ajan sekä sekä aina vuoteen 1995 asti on kalusto koostunut kolmesta neljään ajoneuvoyhdistelmästä sekä työntekijöitä on ollut kahdesta kolmeen. Tämän jälkeen toiminta on kasvanut jatkuvasti hiljaa tällä hetkellä yrityksellä on yhdeksän ajoneuvoyhdistelmää sekä n. 17 työntekijää. Kaksi näistä työntekijöistä tekee
töitä korjaamolla Molanderin sivuliikkeen Ess-Cranin, joka perustettiin vuonna 1997, alaisuudessa.